Gemi Aşçılığı Eğitimi

Gemi Aşçılığı Eğitimi, gemi mutfağında çalışacak aşçı adaylarının; denizcilik ve gemi aşçılığı alanında ihtiyaç duyulan bilgi, beceri ve yetkinlikleri kazanması amacıyla düzenlenmektedir. Eğitim, MLC 2006 CONVENTION Title-3 Regulation 3.2 ILO CERTIFICATION OF SHIP’S COOK 1946 No: 68 & 69, STCW 78, SOLAS 74, MARPOL 73/78 ve ilgili ulusal mevzuat (1739 sayılı Millî Eğitim Temel Kanunu, 3308 sayılı Mesleki Eğitim Kanunu, 5580 sayılı Özel Öğretim Kurumları Kanunu vb.) temelinde verilmektedir.

Kimler Katılabilir?

Yaş Sınırı: 18 yaş ve üzeri

Ön Koşul: Gemiadamları Yönetmeliği kapsamında aşçı yeterliği almış olmak

Eğitim Programının Temel Amaçları

Kursumuz, katılımcıların gemi mutfağında başarılı olabilmeleri için aşağıdaki alanlarda donanım kazanmalarını hedeflemektedir:

Genel Mutfak Güvenliği

Gemideki çalışma şartlarına uygun emniyet prosedürlerinin uygulanması

Gıda Hijyeni ve Sağlık Kuralları

Sağlıklı ve hijyenik çalışma ortamının oluşturulması

Gıda Zehirlenmesi Risklerinin Yönetimi

Gıda zehirlenmesinin nedenleri ve alınacak önlemler

Çevresel Sorumluluk

Deniz çevresinin kirletilmemesi için alınacak tedbirler

Menü Planlaması ve Stok Kontrolü

Geminin yemeklik malzemelerinin yönetimi, dengeli menü oluşturma, porsiyon hesaplama

Kültürel ve Dinsel Duyarlılık

Çok kültürlü yapıya sahip denizcilerin beslenme alışkanlıklarına uygun yemek hazırlama

Uygulamalı Aşçılık Teknikleri

Çeşitli yemeklerin hazırlanması, ekmek, hamur ve pasta yapımı

Dil Becerileri

İkmal yapılan yiyecek malzemelerinin İngilizce isimlerini öğrenme

Eğitim Süresi

Toplam Süre

40 ders saati

(5 gün, günde 8 ders saati)

Eğitim Yöntemi

%60 teorik

%40 uygulamalı

Eğitim İçeriği

1. Gün

Mutfakta Güvenlik ve Porsiyon Hesaplaması

2. Gün

Çevresel Sorumluluk ve Kişisel Hijyen

3. Gün

Gıda Güvenliği Uygulamaları

4. Gün

Menü Oluşturma ve Stok Yönetimi

5. Gün

Uygulamalı Yemek Pişirme ve Hamur İşleri

Değerlendirme ve Sertifikalandırma

Eğitim programı sonunda, kursiyerler;

Sözlü, Yazılı ve Uygulamalı Sınavlar: Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı tarafından belirlenen sınav yöntemleri ile değerlendirilir.

Başarı Belgesi: Sınavdan 60 ve üzeri puan alan adaylara “Kurs Başarı Belgesi” verilir.

Neden EKOL Denizcilik?

Uzman Eğitmen Kadrosu: Eğitim alanında deneyimli ve yetkin eğitmenlerimizle, teorik ve pratik bilgiyi en etkin şekilde aktarırız.

Uluslararası Standartlarda Eğitim: Gemi aşıcılığı eğitim programımız, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı onaylı ve uluslararası sözleşmelerle uyumlu olarak hazırlanmıştır.

Modern Eğitim Teknikleri: Güncel eğitim materyalleri, interaktif yöntemler ve uygulamalı derslerle öğrencilere donanım kazandırılır.

ÖN KAYIT

Kariyeriniz için bir sonraki adımı atmaya hazır mısınız?

Gemi Aşçılığı Eğitimi

Gemi Aşçılığı Eğitimi, gemi mutfağında çalışacak aşçı adaylarının; denizcilik ve gemi aşçılığı alanında ihtiyaç duyulan bilgi, beceri ve yetkinlikleri kazanması amacıyla düzenlenmektedir. Eğitim, MLC 2006 CONVENTION Title-3 Regulation 3.2 ILO CERTIFICATION OF SHIP’S COOK 1946 No: 68 & 69, STCW 78, SOLAS 74, MARPOL 73/78 ve ilgili ulusal mevzuat (1739 sayılı Millî Eğitim Temel Kanunu, 3308 sayılı Mesleki Eğitim Kanunu, 5580 sayılı Özel Öğretim Kurumları Kanunu vb.) temelinde verilmektedir.

Kurs Sağlayıcı: Organization

Kurs Sağlayıcı Adı: EKOL Denizcilik

Kurs Sağlayıcı URL'si: https://ekoldenizcilik.com.tr/

Kurs Modu: Onsite

Ders Yoğunluğu: PT40H

Süre: PT5H

Editörün değerlendirmesi:
5